Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
Het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland organiseert op dinsdag 26 mei weer de inmiddels vermaarde Grote Europa Pubquiz.
C. Chinnici en J. Recourt
Caterina Chinnici is rapporteur voor een Europese wet die momenteel in de maak is, namelijk een richtlijn die de rechten van kinderen garandeert als zij aangehouden zijn, of verdachte zijn in een strafproces
Al enige jaren biedt ProDemos Binnenhof aan scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met de democratische rechtstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan het Binnenhof wordt uiteraard niet overgeslagen.
65 jaar geleden was Europa nog volop in herstel in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Op 9 mei 1950 gaf Robert Schuman, de Franse Minister van Buitenlandse Zaken, een verklaring die de weg effende naar nieuwe Europese samenwerking. Zijn toespraak, waarin hij zijn ideeën presenteerde om oorlog te voorkomen door materiële en politieke samenwerking, ligt aan de basis van de Europese Unie zoals we die nu kennen, en het begin van een lange periode van vrede en voorspoed voor de Europese burgers. Daarom vieren we samen de Dag van Europa op 9 mei.
Primary School 'Egelantier-Kunstmagneet', Soest
Van 20 april t/m 14 mei 2015 kunt u in het Huis van Europa een expositie van kindertekeningen bezichtigen. Het betreft een reizende expositie, die onderdeel is van het project "Reaching Out Through Skype".
Koninklijk Scholengemeenschap Apeldoorn
Word zelf een dagje EUROPARLEMENTARIËR. Je reist met jouw klas naar Straatsburg toe en discussieert met soms wel 500 jongeren uit andere landen én met een beetje geluk ook met Europarlementariërs over onderwerpen die je met je klas hebt voorbereid. Zo kun je ze overtuigen van jullie mening. Je kunt je standpunt door de microfoons vertellen in het Engels of in het Frans (meestal in het Engels gelukkig :-) in de grote officiële ronde vergaderzaal en in kleinere werkgroepen. En als de dag is afgelopen ontvang je een officieel Euroscola-certificaat. Goed voor je CV! Je kunt van te voren al met je medescholieren uit de andere landen van Europa kennismaken door naar de facebook pagina van euroscola te gaan.
Voor iedereen die de afgelopen 25 jaar stage heeft gelopen bij het Informatiebureau van het Europees Parlement in Den Haag: jullie zijn van harte welkom op de reünie die wij voor oud-stagiairs en trainees organiseren op woensdag 13 mei 2015, de dag vòòr Hemelvaart.
Zeeland is al goed voorbereid op het “Plan Juncker”, het nieuwe grootschalige investeringsprogramma van de Europese Commissie dat een investeringsgolf van ruim 300 miljard beoogt te genereren. Dat bleek tijdens een speciaal werkbezoek donderdag 19 maart 2015 van leden van het Europees Parlement aan Zeeland.
Zit jij in het eindexamenjaar en wil je een trip naar het Europees Parlement in Brussel en een ontmoeting met Europarlementariërs winnen? Schrijf jij jouw profielwerkstuk over Europa? Doe dan mee met de Europrofielwedstrijd en stuur voor 17 april jouw werkstuk naar europrofiel@gmail.com!
Michael Turner, lid van het Amerikaans Congres, heeft op 21 november a.s. de Huis van Europa lezing (Europe House Lecture) in Den Haag uitgesproken.
Hoe breng je als journalist de Europese Unie beter onder de aandacht? De persafdeling van het Informatiebureau organiseert regelmatig Europamiddagen op scholen van journalistiek door heel Nederland. Dit jaar nemen scholen uit Utrecht, Zwolle en Amsterdam deel aan het programma.
Het burgerinitiatief ging op 1 april 2012 van start. Het houdt in dat 1 miljoen inwoners van de EU uit ten minste een vierde van de lidstaten de Europese Commissie kunnen vragen nieuwe wetten voor te stellen op gebieden die binnen haar bevoegdheid vallen. Sindsdien hebben mensen een initiatief gelanceerd voor zaken uiteenlopend van milieubescherming en het stoppen van dierproeven tot kosten voor gsm-gebruik.
.
Het Huis van Europa is vanaf 22 april 2013 een door de ECABO gecertificeerd Erkend Leerbedrijf . Dit betekent dat u vanaf heden in ons nieuwe Infopoint achter de balie een leerling van een ROC zult aantreffen, die u vriendelijk te woord zal staan en u wegwijs zal maken in het Infopoint. Ook zal deze stagiair meehelpen bij het ontvangen van bezoekersgroepen en daarnaast uiteenlopende andere administratieve of logistieke werkzaamheden uitvoeren. De stage duurt steeds 10 weken. Wij zien uit naar deze nieuwe samenwerking met gemotiveerde MBO-leerlingen die hier in het Huis van Europa ervaring kunnen opdoen als receptionist/administratief medewerker.
Hier kan je de resultaten per nationale partij, de zetels per fractie en ook de opkomst bekijken!
De Hofvijver passe-partout neemt u mee door het hart van Den Haag: het Hofvijvergebied. Deze passe-partout biedt u een dag lang toegang tot het Haagsch Historisch Museum, Museum Bredius, Museum de Gevangenpoort, Galerij Prins Willem V en het bezoekerscentrum van de Ridderzaal.