Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
 .

ACTIVITEITEN

v.l.n.r. Jan Huitema (VVD), Jeroen Lenaers (CDA), Elisabeth Weisswange (Campus Europe), Leopold Traugott (Campus Europe), Kevin van Helden (JouwDelft) en Alexander Medgett (Campus Europe).
Op 14 april 2015 vond in Brussel de Nederlandse prijsuitreiking voor de Europese Karel de Grote Prijs voor Jongeren 2015 plaats. Campus Europe gaat in mei als Nederlandse prijswinnaar door naar de eindronde van de prijs in Aken.
Het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland organiseert op dinsdag 26 mei weer de inmiddels vermaarde Grote Europa Pubquiz.
C. Chinnici en J. Recourt
Caterina Chinnici is rapporteur voor een Europese wet die momenteel in de maak is, namelijk een richtlijn die de rechten van kinderen garandeert als zij aangehouden zijn, of verdachte zijn in een strafproces
Al enige jaren biedt ProDemos Binnenhof aan scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met de democratische rechtstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan het Binnenhof wordt uiteraard niet overgeslagen.
65 jaar geleden was Europa nog volop in herstel in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Op 9 mei 1950 gaf Robert Schuman, de Franse Minister van Buitenlandse Zaken, een verklaring die de weg effende naar nieuwe Europese samenwerking. Zijn toespraak, waarin hij zijn ideeën presenteerde om oorlog te voorkomen door materiële en politieke samenwerking, ligt aan de basis van de Europese Unie zoals we die nu kennen, en het begin van een lange periode van vrede en voorspoed voor de Europese burgers. Daarom vieren we samen de Dag van Europa op 9 mei.
Het grote handelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten houdt de gemoederen flink bezig. De Europese Commissie is bezig met de achtste onderhandelingsronde voor het Transatlantic Trade Investment Partnership (TTIP). De Raad van de Europese Unie gaf het mandaat (de opdracht) voor de onderhandelingen, de Europese Commissie voert de onderhandelingen uit en het Europees Parlement kijkt mee en zegt uiteindelijk "ja" of "nee" tegen het handelsverdrag. Maar hoe verloopt het onderhandelingsproces precies, wie is er verantwoordelijk en wat is eigenlijk de rol van de nationale parlementen hierin? Krijgen de nationale parlementen een vetorecht? Dit document geeft antwoord op al deze vragen.
Primary School 'Egelantier-Kunstmagneet', Soest
Van 20 april t/m 14 mei 2015 kunt u in het Huis van Europa een expositie van kindertekeningen bezichtigen. Het betreft een reizende expositie, die onderdeel is van het project "Reaching Out Through Skype".
Voor iedereen die de afgelopen 25 jaar stage heeft gelopen bij het Informatiebureau van het Europees Parlement in Den Haag: jullie zijn van harte welkom op de reünie die wij voor oud-stagiairs en trainees organiseren op woensdag 13 mei 2015, de dag vòòr Hemelvaart.
Zeeland is al goed voorbereid op het “Plan Juncker”, het nieuwe grootschalige investeringsprogramma van de Europese Commissie dat een investeringsgolf van ruim 300 miljard beoogt te genereren. Dat bleek tijdens een speciaal werkbezoek donderdag 19 maart 2015 van leden van het Europees Parlement aan Zeeland.
Zit jij in het eindexamenjaar en wil je een trip naar het Europees Parlement in Brussel en een ontmoeting met Europarlementariërs winnen? Schrijf jij jouw profielwerkstuk over Europa? Doe dan mee met de Europrofielwedstrijd en stuur voor 17 april jouw werkstuk naar europrofiel@gmail.com!

Nieuws

Een meerderheid van de Europeanen juicht de rol van het Europees Parlement in de verkiezing van de voorzitter van de Europese Commissie toe. Dit blijkt uit het Parlemeter onderzoek 2014, onderdeel van de Eurobarometer, dat op 21 februari2015 is gepresenteerd. Een groter aantal EU-burgers heeft het gevoel dat hun stem telt bij de Europese besluitvorming.
Waar gaat de EU-financiering heen en waar komt het vandaan? Om u te helpen begrijpen, hebben we ons budget tool met de meest recente cijfers van 2013 jaarlijks financieel verslag van de Europese Commissie bijgewerkt. Hoeveel besteedt de EU in uw land, over wat en hoe werkt het in vergelijking met andere landen? En waar komt het geld vandaan? Deze en andere vragen worden beantwoord in onze vernieuwde multimedia-applicatie
Onlangs namen we afscheid van onze ROC-stagiair, Ilias Chouho. Hij heeft tien weken stage gelopen in het Huis van Europa.
 

03-02-2015

Actie. Reactie. Impact.  

Actie. Reactie. Impact.

03-02-2015

 

03-02-2015

Luister naar Sonia Carrillo Calvijn Groene Hart Barendrecht  

Luister naar Sonia Carrillo Calvijn Groene Hart Barendrecht

15-01-2015

 

23-04-2014

Actie. Reactie. Impact.  

Actie. Reactie. Impact.

15-09-2013

Your peace, your prize. (2012) - YouTube  

Your peace, your prize. (2012) - YouTube

15-01-2013

Het Europees Parlement, Wie niet meespeelt, laat het spel aan anderen over. - YouTube  

Het Europees Parlement, Wie niet meespeelt, laat het spel aan anderen over. - YouTube

15-05-2012