Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
 .

ACTIVITEITEN

Het verstrekken van microkredieten is een beproefde methode om de positie van bepaalde groepen, waaronder vrouwen, in ontwikkelingslanden te versterken door hen de middelen te verstrekken waardoor zij (financieel) onafhankelijk kunnen worden. De vraag die centraal zal komen te staan bij deze editie van Internationale Vrouwendag is of het idee van microkredieten ook de positie van vrouwen in Europa en in Nederland wezenlijk kan veranderen. En wat kan de Europese Unie hierin bijdragen?
In het kader van het Letse EU-voorzitterschap valt in het Huis van Europa de fototentoonstelling “Riga van bovenaf gezien” te bewonderen.
Op maandag 2 maart organiseert het Informatiebureau van het Europees Parlement in samenwerking met SP-Europarlementariër Dennis de Jong een bijeenkomst over het oprichten van een Europees Platform voor de intensivering van de samenwerking bij het voorkomen en tegengaan van zwartwerk
Zit jij in het eindexamenjaar en wil je een trip naar het Europees Parlement in Brussel en een ontmoeting met Europarlementariërs winnen? Schrijf jij jouw profielwerkstuk over Europa? Doe dan mee met de Europrofielwedstrijd en stuur voor 17 april jouw werkstuk naar europrofiel@gmail.com!
Voor iedereen die de afgelopen 25 jaar stage heeft gelopen bij het Informatiebureau van het Europees Parlement in Den Haag: jullie zijn van harte welkom op de reünie die wij voor oud-stagiairs en trainees organiseren op woensdag 13 mei 2015, de dag vòòr Hemelvaart.
Michael Turner, lid van het Amerikaans Congres, heeft op 21 november a.s. de Huis van Europa lezing (Europe House Lecture) in Den Haag uitgesproken.
winnaars van Karel de Grote-prijs 2014: JouwDelft
Op dinsdag 2 december is de selectieprocedure voor de nieuwe editie van de Karel de Grote-prijs van start gegaan. Deze Europese jongerenprijs wordt elk jaar gezamenlijk uitgereikt door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs Aken.
Elk jaar reikt het Europees Parlement de LUX-filmprijs uit voor het beste in de Europese cinema. De prijs heeft als doel om de Europese cinema te bevorderen en om het debat over Europese waarden en sociale kwesties te stimuleren. De nieuwgekozen voorzitter van de vaste Commissie Cultuur en Onderwijs van het EP, Silvia Costa (S&D), maakte op 22 juli de drie finalisten voor 2014 bekend: Class Enemy (Razredni Sovraznik) van Rok Biček, Slovenië. Girlhood (Bande de Filles) van Céline Sciamma, Frankrijk. IDA van Pawel Pawlikowski, Polen, Denemarken. De winnaar wordt gekozen door de Europarlementariërs en zal op 17 december 2014 tijdens een plenaire zitting in Straatsburg bekend worden gemaakt. In Nederland zal er in het najaar een evenement aan worden gewijd. Vorig jaar was de winnaar The Broken Circle Breakdown van de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen.

Nieuws

Een meerderheid van de Europeanen juicht de rol van het Europees Parlement in de verkiezing van de voorzitter van de Europese Commissie toe. Dit blijkt uit het Parlemeter onderzoek 2014, onderdeel van de Eurobarometer, dat op 21 februari2015 is gepresenteerd. Een groter aantal EU-burgers heeft het gevoel dat hun stem telt bij de Europese besluitvorming.
Waar gaat de EU-financiering heen en waar komt het vandaan? Om u te helpen begrijpen, hebben we ons budget tool met de meest recente cijfers van 2013 jaarlijks financieel verslag van de Europese Commissie bijgewerkt. Hoeveel besteedt de EU in uw land, over wat en hoe werkt het in vergelijking met andere landen? En waar komt het geld vandaan? Deze en andere vragen worden beantwoord in onze vernieuwde multimedia-applicatie
Onlangs namen we afscheid van onze ROC-stagiair, Ilias Chouho. Hij heeft tien weken stage gelopen in het Huis van Europa.
Actie. Reactie. Impact.  

Actie. Reactie. Impact.

03-02-2015

 

03-02-2015

 

03-02-2015

Luister naar Sonia Carrillo Calvijn Groene Hart Barendrecht  

Luister naar Sonia Carrillo Calvijn Groene Hart Barendrecht

15-01-2015

 

23-04-2014

Actie. Reactie. Impact.  

Actie. Reactie. Impact.

15-09-2013

Your peace, your prize. (2012) - YouTube  

Your peace, your prize. (2012) - YouTube

15-01-2013

Het Europees Parlement, Wie niet meespeelt, laat het spel aan anderen over. - YouTube  

Het Europees Parlement, Wie niet meespeelt, laat het spel aan anderen over. - YouTube

15-05-2012