Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
VluchtelingenWerk Nederland ontvangt donderdag 14 juli de Prijs van de Europese Burger. Dit is een jaarlijkse prijs van het Europees Parlement voor maximaal 50 personen en organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van Europese samenwerking of de verdediging van de waarden uit het EU-Handvest van de Grondrechten.
Ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie in de eerste helft van dit jaar gingen de deze dag in gesprek met Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders en met Europarlementariërs Bas Eickhout (GroenLinks), Gerben-Jan Gerbrandy (D66) en Tweede Kamerlid Marit Maij (PvdA).
Europarlementariër Jeroen Lenaers en de heer Keune van 'Euro-Chess Foundation'
Op maandag 27 juni reikten burgemeester van Valkenburg, Martin Eurlings, en Europees Parlementslid Jeroen Lenears (CDA) de Prijs van de Europese Burger uit aan stichting ¨Euro-Chess Foundation¨.
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Caribische sferen in het Huis van Europa! Afgelopen vrijdag 17 juni werd er gesproken over de toekomst van het partnerschap tussen de Europese Unie en de zogenaamde Landen en Gebieden Overzee (LGOs).
Team KED Gentlemen
Op dinsdag 14 juni organiseerden onze stagiaires Marloes, Engelina en Solange een EUpubquiz in Café Zilt in Amsterdam
Winnaars Europrofielwedstrijd 2016. V.r.n.l.: Rosanna Zwolsman (1), Simon Landsbergen (3) en Marijn Smits en Hidde Richardson (2)
Uit zes inzendingen voor de Europrofielwedstrijd 2015-2016, zijn er vier profielwerkstukken genomineerd. De schrijvers werden op 13 juni jl. uitgenodigd om naar het Huis van Europa in Den Haag te komen voor de prijsuitreiking.
Schrijf jij jouw profielwerkstuk over Europa en democratie? Doe dan mee met de Europrofielwedstrijd! Win een trip naar het Europees Parlement in Brussel en een ontmoeting met Europarlementariërs.
Op 2 juni werden de journalisten Caroline de Gruyter, Koos van Houdt en schrijver Geert Mak die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Europese samenwerking onderscheiden voor hun inzet.
De organisatie VluchtelingenWerk Nederland en de stichting “Euro-Chess Foundation” uit Valkenburg ontvangen dit jaar de Prijs van de Europese Burger. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door het Europees Parlement aan maximaal 50 personen en organisaties in de EU die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van Europese samenwerking.
Een Limburgse carnavalsviering in het voorjaar? Dat kan, zo bleek afgelopen vrijdag 13 mei in Café In den Ouden Vogelstruys te Maastricht. Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA) en Sjoukje van Oosterhout van de Nationale Jeugdraad (NJR) reikten daar aan de groep Niederland Common Carnaval de Karel de Grote Prijs voor jongeren 2016 uit.
Hoe breng je als journalist de Europese Unie beter onder de aandacht? De persafdeling van het Informatiebureau organiseert regelmatig Europamiddagen op scholen van Journalistiek door heel Nederland. Het afgelopen jaar namen scholen uit Utrecht, Zwolle en Ede deel aan het programma.
Wil je met je schoolklas een leerzaam en leuk bezoek aan Den Haag brengen? Humanity House, ProDemos, Vredespaleis, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland hebben samen een brochure ontwikkeld met informatie over hun programma´s voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten.
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het informatiebureau staat klaar om je te helpen.
.
Het Huis van Europa is vanaf 22 april 2013 een door de ECABO gecertificeerd Erkend Leerbedrijf. Dit betekent dat u vanaf heden in ons nieuwe Infopoint achter de balie een leerling van een ROC zult aantreffen die u vriendelijk te woord zal staan en u wegwijs zal maken in het Infopoint. Ook zal deze stagiair meehelpen bij het ontvangen van bezoekersgroepen en daarnaast uiteenlopende andere administratieve of logistieke werkzaamheden uitvoeren. De stage duurt steeds tien weken. Wij zien uit naar deze nieuwe samenwerking met gemotiveerde mbo-leerlingen die hier in het Huis van Europa ervaring kunnen opdoen als receptionist/administratief medewerker.
Het burgerinitiatief ging op 1 april 2012 van start. Het houdt in dat 1 miljoen inwoners van de EU uit ten minste een vierde van de lidstaten de Europese Commissie kunnen vragen nieuwe wetten voor te stellen op gebieden die binnen haar bevoegdheid vallen. Sindsdien hebben mensen een initiatief gelanceerd voor zaken uiteenlopend van milieubescherming en het stoppen van dierproeven tot kosten voor gsm-gebruik.
Al enige jaren biedt ProDemos Binnenhof aan scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met de democratische rechtstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan het Binnenhof wordt uiteraard niet overgeslagen.
De Hofvijver passe-partout neemt u mee door het hart van Den Haag: het Hofvijvergebied. Deze passe-partout biedt u een dag lang toegang tot het Haagsch Historisch Museum, Museum Bredius, Museum de Gevangenpoort, Galerij Prins Willem V en het bezoekerscentrum van de Ridderzaal.