Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
Ben je een filmliefhebber? Dan kun je jouw hart ophalen tijdens het Europees Filmfestival 2015 van 17 september t/m 20 september in diverse Nederlandse steden.
Ben jij tussen de 16 en 30 jaar? Heb jij altijd al eens een kijkje in de keuken willen nemen van het Europees Parlement in Straatsburg en wil jij je mening over Europa laten horen? Dan is dit je kans!
Koninklijk Scholengemeenschap Apeldoorn
Word zelf een dagje EUROPARLEMENTARIËR. Je reist met jouw klas naar Straatsburg toe en discussieert met soms wel 500 jongeren uit andere landen én met een beetje geluk ook met Europarlementariërs over onderwerpen die je met je klas hebt voorbereid. Zo kun je ze overtuigen van jullie mening. Je kunt je standpunt door de microfoons vertellen in het Engels of in het Frans (meestal in het Engels gelukkig :-) in de grote officiële ronde vergaderzaal en in kleinere werkgroepen. En als de dag is afgelopen ontvang je een officieel Euroscola-certificaat. Goed voor je CV! Je kunt van te voren al met je medescholieren uit de andere landen van Europa kennismaken door naar de facebook pagina van euroscola te gaan.
'A photographic journey connecting the Europan countryside from a contemporary perspective by Attila Lenart'
Winnaars Europrofielwedstrijd 2015. V.l.n.r.: Dagmar Haase, Juul Kramer, Michel Doré
Uit 14 inzendingen voor de Europrofielwedstrijd 2014-2015, zijn er 4 profielwerkstukken genomineerd. De schrijvers werden uitgenodigd om op 1 juni 2015 naar het Huis van Europa in Den Haag te komen om de prijsuitreiking bij te wonen.
Op 18 juni organiseerde het Europees Parlement Informatiebureau een energieke bijeenkomst over – hoe kan het ook anders, het thema energie - tijdens het TransFuture Festival in Groningen
Maandagavond 22 juni was het weer zo ver. De Grote Europa Pub Quiz werd wederom gehouden en deze keer in café Einstein in Leiden.
Hoe breng je als journalist de Europese Unie beter onder de aandacht? De persafdeling van het Informatiebureau organiseert regelmatig Europamiddagen op scholen van journalistiek door heel Nederland. Dit jaar nemen scholen uit Utrecht, Zwolle en Amsterdam deel aan het programma.
Ieder jaar verleent het Europees Parlement de Prijs van de Europese Burger aan personen of organisaties die zich verdienstelijk maken voor wederzijds begrip tussen de burgers van de Unie. In heel de EU worden jaarlijks maximaal 50 prijzen uitgereikt. De nominatie geschiedt door Europarlementariërs.
Op vrijdag 25 september a.s. is er een kennismakingsdag over "Een 10 voor Europa" tijdens het jaarlijkse Drongo Talenfestival in de Jaarbeurs in Utrecht. Een mooie gelegenheid om te zien hoe dit programma wellicht ook op uw school geïntroduceerd kan worden, en tegelijkertijd iets mee te pikken van het Drongo festival, dat gehouden wordt op 25 en 26 september.
Al enige jaren biedt ProDemos Binnenhof aan scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met de democratische rechtstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan het Binnenhof wordt uiteraard niet overgeslagen.
Het burgerinitiatief ging op 1 april 2012 van start. Het houdt in dat 1 miljoen inwoners van de EU uit ten minste een vierde van de lidstaten de Europese Commissie kunnen vragen nieuwe wetten voor te stellen op gebieden die binnen haar bevoegdheid vallen. Sindsdien hebben mensen een initiatief gelanceerd voor zaken uiteenlopend van milieubescherming en het stoppen van dierproeven tot kosten voor gsm-gebruik.
.
Het Huis van Europa is vanaf 22 april 2013 een door de ECABO gecertificeerd Erkend Leerbedrijf . Dit betekent dat u vanaf heden in ons nieuwe Infopoint achter de balie een leerling van een ROC zult aantreffen, die u vriendelijk te woord zal staan en u wegwijs zal maken in het Infopoint. Ook zal deze stagiair meehelpen bij het ontvangen van bezoekersgroepen en daarnaast uiteenlopende andere administratieve of logistieke werkzaamheden uitvoeren. De stage duurt steeds 10 weken. Wij zien uit naar deze nieuwe samenwerking met gemotiveerde MBO-leerlingen die hier in het Huis van Europa ervaring kunnen opdoen als receptionist/administratief medewerker.
Hier kan je de resultaten per nationale partij, de zetels per fractie en ook de opkomst bekijken!
De Hofvijver passe-partout neemt u mee door het hart van Den Haag: het Hofvijvergebied. Deze passe-partout biedt u een dag lang toegang tot het Haagsch Historisch Museum, Museum Bredius, Museum de Gevangenpoort, Galerij Prins Willem V en het bezoekerscentrum van de Ridderzaal.