Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Activiteiten

Humanity House
Het Humanity House, het Europees Parlement in Nederland en de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland organiseren gezamenlijk dit debat over de toekomst van Europa.
My House Of European History
Deel jij ook jouw verhaal op de 'My House of European History' site?
Op 10 mei a.s. organiseert de European Cultural Foundation, in samenwerking met o.a. de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement, een bijeenkomst in het Vredespaleis in Den Haag, getiteld: "Peace through Culture – a citizen´s dialogue."
Het journalistieke project 'Are We Europe' is dit jaar uitgekozen als Nederlandse inzending voor de Karel de Grote-prijs voor jongeren van het Europees Parlement.
Brochure Kom bij het Europees Parlement
Ben je geïnteresseerd in een stage of een baan bij het Europees Parlement? In deze gids vind je een overzicht van de verschillende stage- en carrièremogelijkheden die onze instelling te bieden heeft.
Introductiedag EPAS maart 2017
'Europa op dit moment een item, er is veel gespreksstof. Genoeg redenen voor middelbare scholen om op een leuke, vrije manier kennis over Europa over te brengen op kinderen in de onder- en bovenbouw!' : hiermee begon de introductiedag van het European Parliament Ambassador School (EPAS) programma van 17 maart voor nieuwsgierige vertegenwoordigers van Nederlandse middelbare scholen.
vrouwendag 2017.
Op 9 maart organiseerde het Informatiebureau van het Europees Parlement een debat in het teken van de Internationale Vrouwendag 2017
Portret Laura Ferrara
Mevrouw Ferrara is rapporteur van het Europees Parlement voor een verordening voor een nieuwe Europese asielprocedure.
Opening expositie Euromunt met Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen en Jan Binnekamp van De Nederlandse Bank
Voor het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland is het een aanleiding om met een aantal partners een groot aantal evenementen te organiseren tussen december 2016 en februari 2017, de maand waarin het verdrag daadwerkelijk werd ondertekend.
Volg ons op Twitter, Instagram, Snapchat en Facebook
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van het Europees Parlement in Brussel, Straatsburg en ook hier in Nederland? Volg ons op Twitter (@EPinNL), Instagram (EPinNL), Snapchat (EPinNL) en Facebook (Europees.Parlement.Nederland)!
Europrofiel wedstrijd.
Schrijf jij jouw profielwerkstuk over Europa en democratie? Doe dan mee met de Europrofielwedstrijd! Win een trip naar het Europees Parlement in Brussel en een ontmoeting met Europarlementariërs.
Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar, wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.
Hoe breng je als journalist de Europese Unie beter onder de aandacht? De persafdeling van het Informatiebureau organiseert regelmatig Europamiddagen op scholen van Journalistiek door heel Nederland. Het afgelopen jaar namen scholen uit Utrecht, Zwolle en Ede deel aan het programma.
Wil je met je schoolklas een leerzaam en leuk bezoek aan Den Haag brengen? Humanity House, ProDemos, Vredespaleis, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland hebben samen een brochure ontwikkeld met informatie over hun programma´s voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten.
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het informatiebureau staat klaar om je te helpen.
Al enige jaren biedt ProDemos Binnenhof aan scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met de democratische rechtstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan het Binnenhof wordt uiteraard niet overgeslagen.
De Hofvijver passe-partout neemt u mee door het hart van Den Haag: het Hofvijvergebied. Deze passe-partout biedt u een dag lang toegang tot het Haagsch Historisch Museum, Museum Bredius, Museum de Gevangenpoort, Galerij Prins Willem V en het bezoekerscentrum van de Ridderzaal.